Siber Güvenlik Başkanlığı resmen kuruldu! İşte görev ve yetkileri


Türkiye, dijital tehditlere daha güçlü yanıt verebilmek için tarihi bir adım attı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Siber Güvenlik Başkanlığı resmen kuruldu. Peki görev ve yetkileri neler? Ayrıntılar haberimizde…

Siber Güvenlik Başkanlığı’nın sorumluluk alanı, görev ve yetkileri neler olacak?

Siber Güvenlik Başkanlığı, kapsamlı bir görev tanımıyla an itibarıyla hayata geçirildi. Bu görevler arasında, Türkiye’nin siber güvenlik politikalarının oluşturulmasından teknoloji geliştirmeye kadar geniş bir yelpazede sorumluluklar bulunuyor. İşte Başkanlık’ın yetkilerinden öne çıkanlar:

🔴 #SONDAKİKA | Cumhurbaşkanlığına bağlı Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu.

85 Milyon vatandaşın yıllardır elden ele geziyordu. Umarım bundan sonraki adımlarda muhattap buluruz. pic.twitter.com/kQNzGuFWmO

— ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) January 7, 2025

Politika ve strateji geliştirme: Siber güvenlik alanında politika, strateji ve hedeflerin belirlenmesi. Bu kapsamda eylem planlarının hazırlanması ve uygulanması sağlanacak.

Bilinçlendirme ve eğitim: Toplumda siber güvenlik farkındalığını artırmak için eğitim programları düzenlenecek. Özellikle gençlere yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Yerli ve milli teknolojilere destek: Türkiye’nin yerli siber güvenlik ekosistemini güçlendirmek için girişimcilere ve teknoloji geliştiricilere destek sağlanacak. Hedef, yerli ürünlerin dünya pazarında rekabetçi hale gelmesi.

Kamu ve özel sektör iş birliği: Kamu kurumları, özel sektör ve üniversiteler arasında siber güvenlik projelerinde iş birliği artırılacak. Bu işbirliği sayesinde bilgi güvenliği projeleri hız kazanacak.

Kriz yönetimi: Acil durumlarda devreye alınacak siber güvenlik kriz yönetim planları hazırlanacak ve bu planlara uygun olarak operasyon merkezleri kurulacak.

Zafiyet tespiti: Kritik sistemlerde güvenlik açıklarının tespit edilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek. Bu kapsamda düzenli testler ve tatbikatlar gerçekleştirilecek.

Uluslararası iş birliği ve katılım: Başkanlık, yurtdışında düzenlenen etkinliklere ve tatbikatlara katılımı teşvik ederek küresel siber güvenlik ağlarına entegre olmayı planlıyor.

Kısacası başkanlık, Türkiye’nin yerli girişimlerini dünya çapında rekabet edebilir hale getirecek. Geliştirilecek projeler ve Ar-Ge faaliyetleriyle, uluslararası alanda Türkiye’nin adını duyuracak yerli ve milli siber güvenlik çözümleri geliştirilecek. Ayrıca, teknoloji transferi ve inovasyon projelerine de öncelik verilecek. Peki neden kuruldu?

Bildiğimiz üzere dijitalleşmenin hızla yayılmasıyla birlikte, siber güvenlik ulusal güvenlik kadar hayati bir önem taşır hale geldi. Başkanlık, bu kapsamda Türkiye’nin dijital dünyada güvenliğini sağlama, ekonomiyi koruma ve dijital bağımsızlığı artırma gibi kritik hedeflere odaklanacak.

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz…



İlginizi Çekebilir:VLC’den yapay zekâ ile alt yazı yeniliği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

ABD askeri Trump’ın telefon kayıtlarını sızdırdı ve tutuklandı
Hyundai i20 fiyatları dibi gördü, Clio’dan bile ucuz
Elden Ring yapımcısından tam 26 yeni oyun geliyor!
Yunanistan’dan Demir Kubbe hamlesi, İsrail ile anlaştılar
Şikayetler Yüzde 3.150 Arttı! : YEPUTV
İlkokul, Ortaokul ve Liselerde Kıyafet Yönetmeliği Değişti : YEPUTV

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yeputv – güncel teknoloji haberleri, para & finans, bilim! | © 2025 | yeputv.com