Artık bir ikiziniz var: Yapay zeka insan kişiliğini 2 saatte kopyaladı!


Yapay zeka (AI) araştırmalarında yeni bir döneme giriyoruz. Google DeepMind iş birliği ile çalışan bir araştırma ekibi, insanların kişiliklerini yalnızca iki saatlik bir görüşme sonunda taklit edebilen bir sistem geliştirdi. Ortaya çıkan sonuçlar bir yandan şaşırtırken, bir yandan da yapay zekanın ne kadar korkutucu bir seviyeye geldiğini gösterdi. Peki, sistem nasıl çalışıyor, ne işe yarıyor?

Yapay zeka insan kişiliğini sadece iki saatte %85 oranında taklit edebilir hale geliyor

Öncelikle bu yapay zeka sistemi, bireylerle yapılan derinlemesine görüşmeler sırasında elde ettiği bilgileri analiz ediyor. Veriler işlendikten sonra, kişinin yanıt verme biçimini ve davranışlarını simüle eden bir “dijital kişilik” oluşturuyor. Yapılan testlerde, sistemin verdiği cevapların, gerçek kişinin verdiği yanıtlarla %85 oranında eşleştiği tespit edildi. Sistemin başarısı ise bin gönüllüyle yapılan eğitim süreci sonucunda elde edildi. Peki bu sistem ne işe yarayacak?

Yeni teknolojinin, özellikle sosyolojik araştırmalar için devrim niteliğinde olabileceği söyleniyor. Örneğin, bu yöntemin geleneksel anketlerin yerine geçmesi planlanıyor. Buna göre, veri toplama ve analiz süreçlerini daha hızlı ve ekonomik hale getirebileceği belirtiliyor. Yani, toplumsal eğilimleri anlamak veya bireysel davranış modellerini incelemek için daha fazla araştırma yapılmasını mümkün kılabilir.

Ayrıca bu yapay zeka sistemi, kişisel asistanların geliştirilmesi, robot-insan etkileşimlerinin optimize edilmesi ve hatta profesyonel alanlarda eğitim amaçlı simülasyonlar oluşturulması gibi birçok alanda kullanılabilir. Araştırmacılar, bu tür yapay zekaları “dijital ajanlar” olarak tanımlıyor. Mevcut yapay zeka asistanlarından farklı olarak, bu ajanlar çok daha karmaşık ve insana özgü davranışları simüle edebiliyor.

Bununla birlikte, insana daha yakın bir anlayışla çalışmasını sağlayarak, ev ve iş ortamlarında etkileşimi büyük ölçüde iyileştirebileceği söyleniyor. Bu arada, bu teknolojinin sınırları şu anda hala keşfediliyor. Ancak şimdiden, insan davranışlarını anlamak ve yeniden oluşturmak için yapay zekanın ne kadar ileri gidebileceğine dair bir fikir veriyor.

Sizce bu tür bir yapay zeka, insan yaşamını nasıl etkileyebilir? Teknolojinin bu kadar ileri düzeyde kişilik taklidi yapabilmesi faydalı mı, yoksa riskler mi barındırıyor? Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

İlginizi Çekebilir:Küresel savunma ve havacılık şirketleri geçen yıl yatırımcısını sevindirdi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Apple Watch 5G desteğine kavuşacak
Elektrikli otomobil satışları bitti yalanına kanmayın, rekor kırmaya devam ediyor
2 milyar dolarlık süper bilgisayarda beklenmedik gelişme!
Tesla Cybertruck görmesin: Volvo pickup gerçek mi?
Windows 11 Dosya Arama Arkadaşı aldı!
Microsoft Edge Game Assist tanıtıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yeputv – güncel teknoloji haberleri, para & finans, bilim! | © 2024 | yeputv.com