Blue Origin’in uzay aracı Ay’ın yerçekimini simüle etti!


Amerikan uzay şirketi Blue Origin, “New Shepard” uzay aracıyla önemli bir teste imza attı. 4 Şubat’ta gerçekleşen test uçuşunda, Ay’ın yerçekimi koşullarını simüle eden önemli bir deney gerçekleştirildi. Peki, bu test neden önemli? Ayrıntılar haberimizde…

Blue Origin, “New Shepard” uzay aracıyla Ay’ın yerçekimi koşullarını simüle etmeyi başardı

Blue Origin’in açıklamasına göre, yerel saatle 10:00’da, “New Shepard” uzay aracı ABD’nin Teksas eyaletindeki bir fırlatma sahasından uzaya gönderildi. Kısa süre içinde itici roket ve kapsül birbirinden ayrıldı. Uzay kapsülü, uçuş sırasında tepki kontrol sistemini kullanarak dakikada yaklaşık 11 dönüşle Ay’ın düşük yerçekimi ortamını simüle etti. Yapılan tüm simülasyon testi ise yaklaşık 2 dakika sürdü.

Fırlatma sırasında uzay aracı yaklaşık 104 km yüksekliğe ulaştı. Yaklaşık 10 dakikalık bir uçuşun ardından kapsül, paraşüt sistemiyle güvenli bir şekilde Dünya’ya geri döndü. Yapılan uçuş, “New Shepard” aracının 29. uzay görevi olarak kaydedildi. Görev kapsamında NASA, çeşitli araştırma kurumları ve ticari şirketlerden toplam 30 farklı deneysel yük taşındı. Bu yüklerin çoğunun, Ay yüzeyinde kullanılacak teknolojilerin test edilmesine yönelik olduğu söyleniyor.

Kısacası, Blue Origin’in bu tür test uçuşları, gelecekteki Ay görevleri için kritik önem taşıyor diyebiliriz. Yapılan testler sayesinde Ay’da kurulacak üs için gerekli teknolojiler doğru bir şekilde yerleştirilecek ve taşınacak. Peki, bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz…

İlginizi Çekebilir:Galatasaray, Mario Lemina transferinin maliyetini açıkladı!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

OpenAI’ın Sora kodları protesto sSonrası sızdırıldı
Huawei Durmuyor, Mate X6 Küresel Pazara Geliyor
M4 MacBook Pro modelinde de onarım sürecinde zorluklar sürüyor
Xbox Game Pass Şubat 2025 oyunları belli oldu
PlayStation 5 Slim için Amazon Prime üyelerine özel indirim
OpenAI’den Açıklama Geldi : YEPUTV

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yeputv – güncel teknoloji haberleri, para & finans, bilim! | © 2025 | yeputv.com