Papara Gençlik Departmanı sosyal odaklı projeler geliştirecek


Papara, gençlerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek ve toplumsal fayda sağlayan projeler geliştirmek için Papara Gençlik Departmanı projesini hayata geçirdi. Bu oluşum, gençlerin sesine kulak veren ve onların liderliğinde hareket eden bir yapı olarak dikkat çekiyor. Gençlerin katılımıyla oluşturulan bu departman, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 9 bin başvuru arasından seçilen Papara Gençlik Elçileri ile faaliyet gösterecek.

Papara, 21 milyonu aşan kullanıcı kitlesine sahip olmasının yanı sıra gençlerin ihtiyaçlarını anlamaya ve onlara uygun çözümler üretmeye odaklanıyor. Bu bağlamda kurulan Papara Gençlik Departmanı, gençlerin hayata dair engellerini teknolojinin gücüyle aşmayı amaçlayan projeler geliştirecek.

Papara Gençlik Departmanı’na katılmak isteyen gençlerin yoğun ilgisiyle, Türkiye genelindeki üniversitelerden 9 bine yakın başvuru alındı. Titizlikle yürütülen değerlendirme süreci sonucunda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi prestijli üniversitelerden seçilen altı öğrenci, Gençlik Elçisi olarak belirlendi.

Papara Gençlik Departmanı tersine mentörlük de yapacak

Elektrik-elektronik mühendisliği, yazılım mühendisliği ve işletme gibi farklı alanlardan gelen bu gençler, Papara’nın düzenlediği lansman etkinliğinde kendilerini tanıttı. Gelecek hedeflerini ve sosyal fayda odaklı projelerle neler başarmak istediklerini paylaşan Gençlik Elçileri, altı aylık dönem boyunca eğitim ve mentörlük desteği alarak toplumsal sorunlara yönelik projeler geliştirecek. Ayrıca Papara yöneticilerine tersine mentörlük yaparak şirketin yenilikçi vizyonuna katkıda bulunacaklar.

Papara, FutureBright Group ve Platon.Ai iş birliğiyle gerçekleştirdiği bir araştırmada, Türkiye’deki gençlerin ortak sorunlarını derinlemesine analiz etti. Gençlerin sosyal medya etkileşimleri ve dijital davranışlarının yapay zeka teknolojileriyle incelendiği araştırmada, “harekete geçememe” ve “içselleştirilmiş umutsuzluk” duygularının en büyük sorunlar arasında yer aldığı belirlendi. Ayrıca, yüzde 29.7 ile gelecek kaygısı ve yüzde 23.1 ile ekonomik sıkıntılar, gençlerin en önemli endişe kaynakları olarak öne çıktı.

FutureBright Group Kurucu Ortağı Akan Abdula, araştırma bulgularının gençlerin yalnızca mevcut sorunlarını değil, onların geleceğe dair beklenti ve ihtiyaçlarını da net bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı. Papara CEO’su Emre Kenci ise gençlerin potansiyelini açığa çıkarmak ve onlara uygun fırsatlar sunmak istediklerini belirterek, “Gençlerin sesine kayıtsız kalmadık. Onları karar alma mekanizmalarına dahil ederek birlikte çözümler üretiyoruz” dedi.

Lansman etkinliğinde, gençlerin sorunlarından ve hayallerinden ilham alınarak hazırlanan dijital sanat eserleri de sergilendi. Müzisyen ve sanatçı Can Memişoğulları’nın çalışmaları, gençlerin hissettiği sıkışmışlık duygusunu aşmak için gerekli itici gücü görsel ve işitsel bir dille ortaya koydu. Ayrıca Beyza Doğuç tarafından yapay zeka kullanılarak bestelenen ve gençlerin yazılı ifadelerinden üretilen şarkılar büyük ilgi gördü.

İlginizi Çekebilir:Türkiye yollarındaki Togg sayısı 49 bin 676 oldu
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Oppo Find X8 Ultra ve Mini beraber tanıtılacak
Mercedes’in mobil uygulaması Apple Watch serisine geldi!
Arrow Lake işlemci sorunları düzeliyor mu? Intel sözü
Apple’dan ilginç patent! Karmaşık bir menteşeye sahip
Galaxy S25 Slim’in global satışı doğrulandı
Böyle kalite yok! GTA 6’ya ait yeni görüntüler sızdırıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yeputv – güncel teknoloji haberleri, para & finans, bilim! | © 2024 | yeputv.com